Tafel en menukaart
Ook dorpsbewoners maken gebruik van het museumrestaurant
description here
1/3

Museumrestaurant

In het museumrestaurant zwaait chef-kok Etan de scepter. De menukaart voorziet in complete lunches – rijst, bami, aardvruchten als zoete patat en cassave of nappi – met vooral vis maar ook kip. En ook kleinere snacks als baka bana, visballetjes of soep van de dag.


Een groot succes in het restaurant is de anjumara-schotel. De lekkerste vis van de Surinamerivier gebakken met speciale kruiden: gember, bonu wiri, tomaat, uit en knoflook. Maar ook andere locale vissoorten worden geserveerd: kubi of tukunai. Specialiteit is ook vissoep met rode nappi en niet te vergeten de apiti, de vissoep met cassave-balletjes die bij feestelijke gelegenheden wordt geserveerd.

Je moet zeker ook verse vruchtensappen proeven die worden gemaakt van ananas, pomme de citère, zuurzak of cashew uit de museumtuin. De schoolkinderen van Pikin Slee hebben een sap-fabriekje: zesdeklassers maken gembersap die in het museum wordt verkocht. De opbrengst sparen ze voor een slotfeestje aan het einde van het schooljaar.

Chefkok Etan

Etan heeft voor de start van het museum samen met andere medewerkers een training gehad van Hotel Torarica. Eerder al was hij leerling-kok bij een restaurant in Frans-Guyana waar hij ook een woordje Frans heeft geleerd.

De gasten die in het museumrestaurant lunchen zijn steevast te spreken over zijn kookkunst. Hij heeft inmiddels een behoorlijke fanclub opgebouwd. “Zuinig zijn op Etan”, schreven er laatst een paar in de mail. En dus zijn we maar wat trots op deze harde werker.